Brownies som stillar sockersug
Till senaste födelsedagskalaset, när jag redan bakat tre tårtor och diverse andra kakor så slog jag till och bakade Brownies också. Jag visste ju på förhand att de är goda och sega för att Brownies är precis samma recept som till Amerikanska chokladrutor. Rutorna bakade jag i somras och hade med som fika när vi var på Ölands djurpark.
Nu gjorde jag om proceduren med att bygga upp en vall i min braspanna så att smeten skulle hålla sig på ena halvan och gräddade sedan kakan färdig och fin. När den kom ut ur ugnen så hällde jag smält blockchoklad över hela och penslade ut det till ett jämnt lager. Jag trodde att jag hade valnötter hemma och rotade länge runt i alla lådor och burkar med baksaker som finns i mitt skafferi. Nix, inga valnötter fanns att hitta så det blev en rusning till affären och hem igen. Valnötterna ska ju fastna i chokladen och inte ligga löst ovanpå. Som tur är så har jag nära till närmsta affär och chokladen hade inte en tanke på att stelna utan hjälp av kylskåp så jag kunde andas ut och lägga valnötter i fina rader på kakan. Lagom till att de första gästerna ringde på dörren hade chokladen stelnat och jag kunde skära kakan i fyrkanter och lägga upp dem på serveringsfaten.
Som så mycket annat den dagen så försvann Browniesarna i mängden. Men jag kan meddela att de var goda. Riktigt goda var de när man sockersugen någon dag senare tog en ruta direkt ur frysen. Mmm.