Amerikanska chokladrutor på sommarutflykt

Innan jag tog en kökspaus och gav mig iväg på en liten kort semesterresa så bakade jag några kakor och stoppade ner i bagaget. Tanken var att jag skulle skriva om dem under resans gång men så blev det inte. Så nu ligger jag lite efter med rapporteringen.
På Ölands djurpark bland vattenrutchbanor, pariserhjul och tigrar, fikade vi på Amerikanska chokladrutor. De var lite sega och väldigt goda. Jag trodde att de skulle vara lite torra men det var de inte. Receptet är väldigt likt sockerkaka men blir ändå lite som kladdkaka. Brownies blir dessa bakelser inte förrän man smälter choklad över och sätter en välnöt på toppen. Undrar när den piffningen kom till? Men Brownies är ett eget recept i boken så jag får återkomma till dessa goda kakor ytterligare en gång, vilket jag tror (läs, vet) att sönerna kommer att uppskatta.
”Amerikanska chokladrutor ska vara lite halvsjuka och förvaras gärna tillsammans med en vetebrödsskiva”, står det intill receptet. Det är ett smart tips som jag inte följde, men det blev bra ändå för våra chokladrutor förvarades inte länge innan de var slut.
Ugnen ska bara vara på 150 grader och kakan gräddas i en braspanna i 35 minuter. Smeten räcker bara till en halv braspanna så jag byggde upp en kant av bakplåtspapper innan jag hällde i smeten.

amerikanska3
Smeten innehåller ägg och socker som vispas vitt och pösigt. Därefter häller man i en chokladblandning som är gjord på smält smör och kakao. Bakpulver, mjöl och hackade hasselnötter blandas i till sist. Är det den låga värmen, eller att man gör chokladsås som blandas i som gör att kakorna blir sega?

amerikanska 4
Goda är de i alla fall och passar både stora som små (mata inte bebisar det är nötter i kakorna och inte aporna i djurparken heller, för de kastar hårt tillbaka!)

amerikanska 2

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*