Tidningen Land på besök hos Bakodyssén

Häromkvällen hade jag besök av en journalist och en fotograf på uppdrag för tidningen Land. Jag blev kontaktad några dagar tidigare av den mycket trevliga journalisten och bokade in en träff. Så roligt tänkte jag när jag lagt på luren. Sen kom jag på vad det innebar att de skulle komma hem till mig.

  1. Jag måste baka massa kakor på bara några få dagar.
  2. Vi måste storstäda hemma.

Jag åkte hem och satte dammsugaren i handen på den ena sonen och dammtrasan i den andres. Själv städade jag först köket och satte sedan fart med att baka mig igenom den kak-favoritlista som jag skrev om i inlägget Toscabitar till fars dag.

thumbnail_img_3531

Nynäskakor, Syltrutor, Drömtårta och Toscabitar hann jag baka. Jag hade även Russinplättar hemma (de kunde ju se bra ut på bild även om de inte var ätbara) och i frysen hittade jag en ensam men tjusig kanelbulle som fanns kvar sedan kanelbullens dag. Jag var rätt nöjd med att jag trots allt skolarbete och jobb lyckades klämma fram sex sorter på bara några dagar.

När det var dags flydde sönerna fältet, de ville inte vara med i reportaget. Men jag iklädde mig mitt prickiga, volangprydda förkläde som jag brukar ha när jag bakar och tog emot besökarna med glädje. Det blev en rolig kväll men jag vill inte påstå att jag är en speciellt bra fotomodell, kakorna gjorde ett bättre fotoshoot än vad jag gjorde. Vi får väl se hur det blev när alltsammans hamnar i tidningen. Jag vet inte när det blir än men jag lovar att jag kommer att återkomma till detta så snart jag vet.

thumbnail_img_3536    thumbnail_img_3533

Comments

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*