En klassiker – Chokladbollar

Ska jag hinna färdigt alla recepten på ett år så måste jag baka i snitt nästan 6 recept i veckan så det gäller ju att inte ligga på latsidan.

Så efter dagens pass med jobb, skola och en tur till judon så beslutade jag mig för att göra ett mindre bak såhär på kvällskvisten. Det blev en gammal klassiker – Chokladbollar. I min gamla och slitna bok (den är tryckt 1985) har denna delikatess ett inte längre gångbart namn. Kändes konstigt när jag slog upp receptet i boken och läste det. Äldste sonen bara virrade på huvudet åt den gamla benämningen.

Hm, jag måste nog lära mig att ta det lite lugnt när jag ska baka. I ett huj mätte jag och min minste medhjälpare upp alla ingredienser i skålen och började röra ihop allt när vi kom på att först ska man röra socker och smör poröst. Jag får göra om receptet en annan dag på rätt sätt och se om det blir någon skillnad i konsistens och smak mot när allt bara rörs ihop till en enda kladdig sörja.

image2[1]

Jag halverade receptet idag. Det får nog bli så ibland annars får jag väl ha en räknare till här på bloggen som håller koll på hur många kilo vi går upp efterhand som bakningen framskrider.

Vänner och bekanta – vänta er många bjudningar detta året.

Comments

  • Ser goda ut. Minns inte att jag någonsin rört pösigt när jag gjort chokladbollar. Kan ju förstås vara fel på minnet!

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*