Pepparkaksbak på läkarsekreterarnas dag

Jag har gjort pepparkaksdeg, jag har bakat pepparkakor och om detta kommer jag alldeles snart att berätta mer om. Ett fantastiskt bra pepparkaksdegrecept ska ni också få men först…

…pluggar man hälso- och sjukvårdadministration så gör man…

Jag blev idag upplyst om att det är läkarsekreterarnas dag idag och då är ju inte jag den som vill låta detta passera obemärkt. Så samtidigt som jag nu på förmiddagen läste kurslitteratur om professionellt bemötande och diskuterade Excel-uppgifter och rapportskrivning med mina klasskamrater på Messenger så bakade jag ut lite pepparkakor.

En liten bit deg låg kvar i kylen och den kavlade jag ut och med ett plastlock som mall skar jag ut kakor i den form som LSF:s logga har (Läkarsekreterarnas och vårdadministratörernas förbund). Jag kavlade direkt på bakplåtspappret så att jag skulle slippa flytta kakorna och då riskera att de skulle tappa sin form.

img_3819

När kakorna var gräddade och hade svalnat var det dags att dekorera dem. Vit kristyr fanns kvar i en påse sedan jag och yngste sonen gjorde istappar och dekorerade chokladhuset häromdagen. Jag fick flytta över kristyren i en ny påse och klippa till ett litet hål. Nu skulle jag rita en fjäderpenna och en orm som slingrar sig runt den och då gällde det att få till tunna kristyrlinjer.

img_3820

Det var inte lätt. En orm som slingrar sig kommer ju både under och över pennan och hur petig får/ska/kan man vara när man ritar med socker. 6 kakor hade jag bakat och jag behövde verkligen öva på alla för att få till det någotsånär fint. När jag var klar tyckte jag att något fattades så jag plockade fram socker-guldkulor ur skafferiet och satte dit dem som ögon. Det blev lite festligare då. Loggan är blå, så jag fotograferade pepparkakorna på en blå tallrik. Det ser fint ut.

img_3839

Kul hade jag men jag kände hela tiden att jag smet från dagens egentliga uppgift – att plugga (jag får väl vara lite mer effektiv i eftermiddag).

Men det hade ju i alla fall liiiite med mitt framtida yrke att göra.

img_3843

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*