Nu börjar äventyret!

Odyssé – irrfärd, äventyrlig resa, långresa.

Välkommen till min bakodyssé, min långresa, mitt äventyr det närmaste året. (Hur många irrfärder jag hamnar på återstår att se.)

Jag ska på ett år, 365 dagar, baka mig igenom den klassiska receptboken ”sju sorters kakor”. Min version som jag fick på min födelsedag 1988 innehåller 293 recept varav 40 recept är olika vetebröd, 7 är skorpor, 8 wienerbröd, 37 mjuka kakor, 8 rulltårtor, 99 småkakor, 47 bakelser, 33 tårtor och 14 recept där man inte behöver ugn.

Ett tjugotal av recepten har jag provat tidigare, några recept har jag gjort många gånger och min bok är både tummad och kladdig. Men långt ifrån alla recept i boken är avsmakade och provade. Här finns inga flashiga cupcakes i roliga färger eller moderna kladdkakor. Jag ska ta mig tillbaka till kafferepens tid och lära mig från grunden. Jag ska kavla wienerbröd och lära mig spritsa.

Men eftersom jag är en kreativ person så kommer det med största sannolikhet även att resultera i egna varianter och utformningar på flera av recepten. Mitt mål är att alla recepten i boken ska bakas och förhoppningsvis ska alla se tjusiga ut och framförallt smaka gott.

Nu börjar mitt äventyr.

Maria Kolding 1 februari 2015

Comments

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*