Lyxig brödpudding med barndomskänsla
Söndag och strålande sol. Jag ville helst inte göra något annat än vila och lapa D-vitamin, men äta måste vi ju göra. Länge har nu vetelängderna och flätorna legat och tagit plats i min lilla frys. Det var dags att bli av med dem idag och samtidigt laga en enkel lunch/fika.
Jag tinade en hel längd och skar den i bitar som fördelades i en ugnsfast form. Mjölk, lite överbliven grädde och ägg vispades ihop och hälldes över vetebrödet som jag smaksatt med kanel och lite socker. När jag vänt runt brödet i äggstanningen några gånger så att det blivit genomblött satte jag in formen i ugnen en stund. Jag var lite snål med vätskan 3 dl och tre ägg till en vetelängd. Det blev på gränsen till torrt. Men till och med den yngste sonen, med den lilla magen och kräsna munnen, åt två portioner. Så det blev klart godkänt!
När jag fick första skeden brödpudding och hallonsylt i munnen så sa jag högt Det smakar mamma! Ja, mamma smakade det ju inte men jag skickades på ett ögonblicks tidsresa till barndomen och mammas brödpudding. Mmm.
Jag tror nu inte att hennes brukade göras på nytt vetebröd utan på vitt bröd som började bli torrt. Men man tager vad man haver och jag haver mycket vetelängd.