God Jul – dags att stressa ner

Stjärnorna gnistra och glimma…

Ett litet tips:

Baka inte mandelmusslor, klenäter, anisbröd eller fritera struvor samtidigt som ni lagar flera sorters julmat tillsammans med två andra i ett litet kök dagen innan julafton. Det är upplagt för kaos!

Stekfett, kryddor, röror och kladd, lite skratt, många suckar och krockar, julmusik på hög nivå och bortglömd middag. Vi klarade dock den pärsen, sönerna och jag och nu finns det massor med godsaker och kakor och mat till idag – julafton. Det var jobbigt och vi var trötta men lyckades trots krockar vara vänner hela kvällen och vi njöt av familjegemenskapen. Kl 21 var jag helt slut och kröp ner i sängen och somnade omedelbart. Sönerna satt uppe lite till och sade sen god natt de med. Det blev inte någon uppesittarkväll igår precis.

JULSTRESS.

Men nu är vi klara och redo att fira jul med resten av familjen. Vegojulbordet är färdiglagat, många kakor från Bakodyssén är redo att ätas, julklapparna är inslagna och rimmen är skrivna.

Sista pepparkakan i kalendern stoltserar glatt med nummer 24, i tv:s julkalender har de ätit sitt historiefulla julbord och nu väntar vi bara på snön som inte kommer att komma.

Jag tror att jag har bakat alla julkakor i boken nu. Jag har bara rapporterat om en bråkdel av dem, men jag återkommer med det. Snart, jag ska bara vila lite först.

Jag önskar er alla en riktigt GOD JUL.

IMG_7749   IMG_7634

Comments

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*