Glädjefull aktivitet inför Halloween

Så klev de in i mitt kök, tre högt älskade räddande änglar, och satte fart på bakandet och återinförde glädjen i Bakodyssén. Idag har varit en rolig dag. En dag full av skratt och intensiv aktivitet. Det var jag, äldste sonen och de två tjejerna som inte är kusiner till mina söner, men som är så nära som bara kusiner kan vara, som bakade Halloweeninspirerade bakverk tillsammans. Vi har ritat och limmat och vispat äggvita så att den kunde hållas över huvudet och övat på att dela ägg och spritsat och googlat efter smörkräm och lyssnat på musik och sjungit med i låtarna och skrattat och berättat historier och…

IMG_5580  

Jag hade inför dagens äventyr gjort en lista över recept ur boken som skulle kunna passa och matchas ihop med alla idéer som jag hade fått skickat till mig på sms. Min lista såg överväldigande lång ut när vi satte igång men vi betade faktiskt av det mesta.  Några ingredienser saknades så att något på listan fick strykas och en del kom aldrig på tal och någon hanns bara inte med. Men det blev bakat munnar med tänder och rött tandkött, utpoppade ögon, mumier, spruckna bölder och spritsade rosa hjärnor. Rapportering om dessa kommer separat.

IMG_5469   IMG_5582

Vi bakade intensivt i över fyra timmar och därefter droppade en av för att åka och träna, en stängde in sig på sitt rum, en kröp upp under en filt i soffan och jag gjorde mig redo att gå till jobbet.

Känner mig lyckligt lottad som har så fina människor i mitt liv. Och jag är glad över Bakodyssén igen.

Lalalalala!

Comments

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*