Fattigråtta med konditorsdrömmar

Bakgrunden till att jag startat detta projekt att baka mig igenom Sju sorters kakor kommer från att jag saknar min kreativitet. Efter många år vid staffliet och ritbordet så slutade jag ganska tvärt att teckna och måla. Jag slutade att vara kreativ överhuvudtaget. I två år var jag helt slut konstnärligt sett. Men så plötsligt kom jag på mig själv att baka kakor och att baka dem för speciella tillfällen med olika teman. Jag började klura på roliga dekorationer och lösningar. Det tände gnistan i mig igen.

Kreativiteten är inte död. Den bara sov väldigt hårt.

Taggad av denna insikt började jag leta och hittade en förberedande konditorskurs i Helsingborg, den enda i sitt slag här i Skåne vad jag förstått. Men tyvärr har jag inte råd att gå. Kursavgiften, materialkostnaderna och resorna blir för dyrt för mig och tiderna passar inte alls mitt arbetsschema. När jag insåg att det inte är möjligt för mig just nu att gå kursen så grät jag floder. Så otroligt sorgligt!

Det är bara så att jag helt enkelt får lära mig själv hur man kavlar wienerbröd och hur man spritsar grädde snyggt. Jag får läsa på. Det är naturligtvis inte samma sak som när man har en kunnig lärare framför sig men nöden har ingen lag. Jag vill inte sitta i soffan framför tv:n och titta på när andra gör stordåd. Jag vill också baka fantastiskt och känna att jag kan baka från grunden. Att jag ska baka mig genom min bok och hålla mig till recepten i den tror jag är en superbra ram för mig.

Konditorskursen finns kanske kvar om ett år när jag är klar med mitt projekt och då är jag förhoppningsvis lite mer förberedd och kunnig vid kursstart än vad jag skulle ha varit nu.

IMG_4687

 

Här är en bild på solbadande mamma-, pappa- och lillebror-kakor från i  våras. De är gjorda efter receptet på vita pepparkakor. Det är ett superbra recept när man vill baka hårda figurer. Men helt ärligt så smakar de inte särskilt kul.

 

Comments

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*