Ett ätbart Nintendo Switch

Här hemma pratas det spel. Fräcka spel, spel som snart kommer att släppas, gamla spel, spelkonsoller och handkontroller, vilka spel som är bra och vilka som är ännu bättre. Yngste sonen sålde jultidningar under hösten för att få ihop pengar till att köpa ett Nintendo Switch. Han lyckades och det var bra jobbat av honom må jag säga eftersom att det inte är billiga saker det där.

Hans bästa vän har dock inget Switch och det är ju tråkigt tyckte sonen och ”fixade ett” till honom i julklapp.

Tillsammans satte sonen och jag igång med att planera, handla och baka. Som grund till julklappen använde vi ett recept på chokladkolasnittar. Vi började med att mäta och rita upp på bakplåtspapper hur kakorna skulle se ut och formade sedan degen efter detta.

När kakorna var färdiggräddade fick vi skära till dem eftersom att degen flutit ut i ugnen. Nu var det dags för dekoreringen. Det var ju jul så vi använde oss av vanlig pepparkaksglasyr som vi färgade röd, blå och svart och spritsade så noga vi kunde på kakorna. Ett tips är att låta glasyren stelna mellan spritsningarna, det blir lätt kladdigt annars. Det gäller även att vara stadig på handen när man ska skriva bokstäverna på knapparna. Vi övade oss en bra stund innan vi vågade ge oss på att skriva på switch-kakorna.

Till laddaren hade vi införskaffat lakritssnöre som sladd och piggarna på kontakten gjorde vi av något lösgodis som vi klippte till rätt form.

När vi jämförde det riktiga spelet med det vi bakat så var vi nöjda.

Originallådan från sonens Switch låg kvar här hemma och skräpade och i den stoppade vi nu ner kakorna. Det såg bra ut och det var en mycket nöjd och fnissig son som gav sig av för att lämna julklappen till sin vän.

  

Kompisens ögon blev stora när han fick paketet. Under en millisekund fanns förhoppningen om att han faktiskt fått ett Switch. Men sen brast han ut i gapskratt och var glad och imponerad över sin julklapp.

I efterhand har jag fått höra att kakan var god och att killarna mumsade på den tillsammans när de satt framför datorskärmen och spelade.

 

Recept på Chokladkolasnittar hittar du här. Baka dem gärna, det är ett lätt och bra recept och vill du piffa till det så kan du ju alltid skapa en spelkonsoll…

Följ dessa proportioner när du gör glasyr. Till Switchet gick det nog åt minst det dubbla.

  • 1 dl florsocker
  • 2 tsk vatten

Comments