Pokékakor till PokémonGo-spelare

Sedan en dryg vecka har PokemonGo tagit över här hemma. Äldste sonen lämnar numera sitt rum helt frivilligt flera gånger om dagen och ger sig ut på långa promenader! Lillebror som annars är/har varit familjens största Pokémonfan är inte riktigt lika fångad av spelet -än.
Nintendo/Niantic verkade inte vara helt beredda på den stora anstormningen av spelare som det blivit. Servern var till sonens besvikelse nere stora delar av gårdagen när spelet officiellt släpptes i Europa vilket gjorde att han på grund av detta, enligt honom, vandrade runt helt i onödan. Spelprogrammerarna sliter nog hårt just nu och både de och spelarna är värda lite kakor tycker jag.
Jag har tidigare bjudit sönerna på både Pokéball-kakor och på en Charmander-tårta (Klicka på länkarna för att läsa om det).
Det recept ur boken som jag använt flest gånger i olika sammanhang är nog utan tvekan det till schackrutor. Den degen ger så goda kakor och jag har bakat bland annat ”avklippta halloweenfingrar” och schackpjäser efter det receptet. Det var även delar av det receptet jag följde när jag bakade Pokéballs.

Gå ut i köket kära vänner och baka lite fina pokémonkakor. Nästa gång ni ser en person som kommer vandrandes med blicken ner i telefonen, som plötsligt stannar till och ser sig sökande omkring, som blippar lite snabbt på skärmen och därefter ler ett nöjt leende, så var beredda. Det är då ni kan skynda ut och bjuda på en god kaka innan spelaren vänder om och promenerar vidare mot nya pokégym eller pokéstops.

image

Pokéball-kakor
ca 40 st
Ugn 175 grader, ca 10 min

4 1/2 -5 dl vetemjöl
1 dl socker
4 tsk vaniljsocker
200 g smör
röd hushållsfärg

Glasyr:
florsocker
citron
svart hushållsfärg
svarta non stop

Hacka samman mjöl, socker, vaniljsocker och smör till en deg.
Dela degen i två halvor och färga ena halvan röd med hushållsfärg. Den röda degen färgar lätt av sig på den vita så håll degarna separerade.
Rulla de två degklumparna till lika stora rullar och låt dem vila i kylskåpet i minst en halvtimme. Skiva sen rullarna i lika många skivor och dela varje skiva på mitten. Para ihop en röd och en vit halva och tryck till lite lätt så att de håller ihop.
Lägg kakorna på en plåt och grädda i ca 10 min. Håll ett öga på kakorna i ugnen, du vill helst inte att de ska få färg.
Låt kakorna svalna helt på ett galler.
Blanda florsocker och citron med svart karamellfärg till en spritsbar konsistens. Gör den inte för lös. Spritsa sedan glasyren i en linje över kakan så att du täcker skarven. Sätt till sist fast en svart non-stop-choklad i mitten innan glasyren stelnat.


 

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*