En vecka kvar!

Jag går omkring i en märklig bubbla just nu. Jag har bara fyra recept kvar att baka och på bloggen tickar nedräkningsklockan fort framåt och visar nu att det är 1 vecka, 0 dagar, 0 timmar och 0 minuter kvar.

IMG_8583

Jag bläddrar och bläddrar i boken för att försäkra mig om att det verkligen är sant att jag snart är färdig. Men jo, vartenda recept (förutom de fyra sista då) har ett handskrivet nummer framför sig. Varje recept som jag har bakat har jag numrerat efterhand för att veta att de är bakade och i vilken ordning. Jag började med Punchnäbbarna som har nummer 1, Kokoskaka har nr 26, Potatiskringlor nr 167 och så vidare. Jag myser. Vilket år det har varit! Jag har varit sjukt stressad emellanåt och samtidigt så har jag haft det så otroligt roligt. Tänk att jag har lyckats hålla det tempo som jag sa att jag skulle ha, dvs. 5,6 recept i snitt i veckan. Jag ligger otroligt bra i fas med bakandet och det trots att jag höll lång sommarsemester och efter jul känns det som om jag bara lallat omkring och inte gjort någonting. Jag har en del kvar att skriva och rapportera om men det känns inte betungande, bara kul. Min bok är inte bara tummad och kladdig utan varje sida har varit öppnad och blivit lusläst vilket syns för boken är numera dubbelt så bred som den var från början. Det ligger anteckningar på små lappar instuckna mellan sidorna som även de har små kommentarer här och var. Jag har burit omkring boken i handväskan, packat med den på resa, haft med den till jobbet, läst den som kvällslektyr och flyttat runt den med mig vart jag än har gått i lägenheten eller till kolonin. Jag har aldrig läst en bok på ett sådant ingående sätt förut. Men nu börjar det ta slut, boken tål inte så mycket mer och jag behöver vila. Det känns vemodigt men jag är samtidigt mycket nöjd med mig själv.

IMG_8568   IMG_8574

Det är en vecka kvar, sedan ska jag läsa igenom allt jag skrivit, reflektera över vad det är jag har varit med om egentligen och sedan sätta nya mål. Jag har kommit på att det jag håller på med är som en kakversion av gammal hederlig svensk husmanskost och den vägen vill jag fortsätta vandra. Men hemma hos oss får vi nog först (eller samtidigt) börja dricka smoothies och äta knäckebröd ett tag för att minska på det stora sockerberoende som vi dragit på oss och samtidigt passa på att tappa några bakodyssékilon.

IMG_8570

Comments

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*