Första baket – Punschnäbbar

För att fira att jag nu är igång så är det första receptet jag gett mig i kast med en bakelse – Punchnäbbar.

De är enligt min bok är en skapelse som blev prisbelönt 1984. Små runda platta kakor med punschglasyr lagda i en form två och två med grädde mellan. Låter tjusigt.

I receptet står det att jag ska vispa äggvitorna till hårt skum och vända ner dem i smeten. Det ser ju lätt ut. Det har jag sett på tv. Men den klumpar sig ju. Hur mycket får man röra när man ska vända ner det? Det ska väl helt blandas ihop? Jag rörde så lite som möjligt men ändå så att smeten blev nästan jämn. Lite klumpar äggvita var där faktiskt kvar. Jag var inte helt bra på att göra runda små kakor heller, de är lite molnformade.

Lite bleka tycker jag allt att bakelserna är på bilden i boken. Gul-vita kakor med vit punschglasyr och grädde. Jag blandade i lite röd karamellfärg i glasyren och garnerade med rosa och gula socker-fjärilar så att de ser lite gladare ut.

Efter provsmakning med inbjuden premiärpanel så kan jag konstatera att jag hade för mycket punsch i glasyren. Enligt receptet skulle det vara 2 ½ msk. Det blev för torrt och jag fyllde på med nästan en msk till. Jag borde nog tagit vatten istället.

Bakelserna blev väldigt tjusiga men smakade väldigt sött!

Comments

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*