Rejält med kokos

Jag hade planerat att göra små nöthorn men när jag skulle börja baka så kände jag för att vispa istället för att göra en deg. Så det blev Kokoskaka idag istället.
Mycket kokos blandas med lite mjöl, hackade syltade apelsinskal och hackad choklad. Ägg och socker ska vispas pösigt. Jag fixade och blandade ihop allt och ställde in i kakan i ugnen. Smeten smakade kokos.
I ögonvrån fick jag samtidigt som jag stängde ugnsluckan syn på det smälta smöret som stod kvar i en kopp på vasken. Oj då! Ut med kakan ur ugnen igen och ner med smeten i skålen och i med smöret. Jag fick torka av formen och smörja om den och strö i ny kokos.
Smeten smakade fortfarande mest kokos men nu lite flottigare.

Ca 50 minuter skulle kakan stå i ugnen. Min spis/ugn lutar lite så jag stack in en sked i framkanten mellan formen och gallret för att kakan skulle bli jämntjock.
Ungefär i halvtid fick jag lägga folie över för att den inte skulle bli för mörk på toppen.
Efter 55 minuter tog jag ut den och det känns som om det var för tidigt. När jag vände upp kakan sjönk den ihop i mitten precis som spetskakan gjorde. Är det fel i receptet? Det står att det bara ska vara 1/2 dl vetemjöl. Det känns som om det knappt är lönt med så lite. Jag ska se om receptet finns i den gamla boken från 1965 och jämföra.
Borde jag ha låtit kakan svalna innan jag stjälpte upp den? Finns det något trick där som jag inte vet om än?

Nåväl, om kokos det bästa du vet så är nog den här en riktig hit. Om inte, så välj att baka någonting annat.

(null)

Comments

  • Jag gillar cocos, flottigt och sött! Jättegod och litekladdig i mitten! Enligt mig en superkaka!

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*