Berlinerskorpor, Biscotti wannabes

Jag bakade Berlinerskorpor ( som tydligen också ibland kallas för Berlinerbröd och Mandelskorpor) i förra veckan och tänkte att de nog skulle vara som de Biscottis som jag ibland bakar på jobbet. De påminner lite om dem men är ändå inte i närheten smakmässigt. Biscottisarna är godare. Därmed inte sagt att dessa skorporna inte är goda, de är bara mindre förförande.

berliner4

Degen eller jag vill nog hellre kalla det för smeten var lätt att blanda ihop. Det var en mycket kladdig massa med hackade mandlar, socker, smör, mjöl, bakpulver och ägg som blandades ihop och sedan klickades, smetades och kletades ut med hjälp av en gaffel till längder på en plåt. Jag gjorde bara halva receptet för att jag skulle slippa få så många skorpor. Efter mycket kladdande lyckades jag få till snygga jämna längder och stoppade in plåten i ugnen.

berliner3   berliner2

Kakorna jäste upp fint och flöt ut på sidorna och blev dubbelt så breda och efter att de fått svalna lite så skar jag längderna på snedden till fina skorpor. Igen stod det att skorporna skulle torka på eftervärmen i ugnen. När ugnen var kall var skorporna som vanligt inte färdiga så jag satte ugnen på 100 grader lät den bli varm och stängde av igen. Jag hade en trägaffel för att hålla luckan på glänt under torkningen. Efter en sådan andra torkning så blev skorporna färdiga och spröda.

De är inte så jättesöta men de smakar gott. Först tyckte yngste sonen att de var jättegoda sen tyckte han att de var ok. Han hade precis innan han smakade på skorporna stoppat en Smörkrans i munnen och efter dem smakar allt som himmelriket.

berliner7

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*