Extrabak och biscottirecept

Jag vill bjuda på ett recept som jag har bakat många gånger.

Ikväll har jag återigen haft möjligheten att baka på jobbet. Denna gång bakades det dock inte ett recept ur min bok, utan det blev istället en gammal favorit – mandelbiscotti.

Receptet hittade jag för flera år sedan och har sedan dess modifierat det lite efterhand så att det passar mig.

Baka dem gärna, de är jättegoda!

Mandelbiscotti
Ca 45 st

100g smör
1,5 dl strösocker
2 ägg
100g sötmandel
5 dl vetemjöl
1,5 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader.

Finfördela rumsvarmt smör i en bunke. Tillsätt sockret och vispa poröst med en elvisp.
Vispa ner äggen i smeten, ett i taget.

Grovhacka mandeln och blanda med vetemjöl och bakpulver. Häll mjölblandningen i smeten och arbeta ihop till en deg.
Rulla ut tre längder (lika långa som en plåt) och lägg dem på bakplåtspapper eller smörj plåten.
Grädda mitt i ugnen i 10 minuter.

Skär längderna i 2-3 cm sneda bitar. Vänd upp skorpornas ena snittyta och rosta dem i 7-10 minuter i ugnen.
Ta ut plåten och sänk värmen på ugnen till 100 grader.
Vänd skorporna så att den andra snittytan ligger uppåt och sätt in plåten i ugnen igen (vänta inte på att värmen ska sjunka).
Stäng av ugnen efter ca 50 minuter och låt skorporna stå kvar och torka i eftervärme tills ugnen är kall.

Lycka till!

(null)

(null)

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*