Wienerbröden lever!

Jag har idag stoppat Syltbrysselkakor i frysen. Det står i boken från 1965 att det går bra att frysa småkakor i upp till tre månader. Det står dock ingenting om hur konsistensen är när de tinar upp igen så jag gör ett test och tar reda på detta. Allt som jag har fryst hitintills har fungerat fint så det borde ju gå bra med dem också.

De katastrofala Wienerbrödskammarna som jag bakade för ett tag sedan hamnade i rena förskräckelsen också i frysen. Efter att ha gjort en noggrann undersökning på google kom jag fram till att det egentligen inte går att spara på wienerbröd. Om man ska spara på dem så ska man frysa dem ogräddade och baka färdigt när det är dags att fika. Nu ligger det jättemånga misslyckade kammar i frysen och tar plats. Jag tänkte att innan jag slänger dem så får jag väl se vad som händer om man tinar upp dem. Så för en stund sedan tog jag ut två frysta kammar och stoppade dem direkt in i ugnen som var uppvärmd till 200 grader. Sisådär 7 minuter senare plockade jag ut två varma, lätt bruna och KRISPIGA Wienerbröd!!! Hurra, de är ok ändå. Jag har gett mina kammar konstgjord andning. De lever! Jag har räddat dem! Jag önskar att ni kunde höra hur härligt det frasar när man biter i dem.

De var kanske inte färdiggräddade när jag bakade dem sist. De skulle kanske ha varit inne dubbelt så länge som det stod i receptet. Vad vet jag? Glad är jag i alla fall.

Är det någon som är sugen på wienerbrödskammar så kom gärna förbi. Jag sätter på ugnen och vips så har vi nybakade, väldoftande smörbomber att stoppa i munnen.

 

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*