Holländska skorpor och födelsedagsbakelser

Det här är så roligt!

Jag njuter!

Idag har jag bakat Specialbakelser och Holländska skorpor.

Enligt receptet på de Holländska skorporna skulle det bli 100 stycken. Det kändes lite väl många så jag har gjort en tredjedel av receptet idag. Det räcker gott och väl. Egentligen så ska de vara runda men eftersom det är hjärtvecka så har jag naturligtvis gjort dem hjärtformade. Den lite större av brorsdotterns fina formar kom till användning idag. Skorporna skulle jäsa tre gånger och sen delas, gräddas, rostas och torkas. Det har tagit nästan hela dagen att få dem färdiga. Undrar hur man ska äta dem? Med smör och ost och marmelad?

Någon som vet hur man gör i Holland?

holländskaskorporskorpor1

Mitt andra bakprojekt idag har varit att göra fina bakelser. Min svägerska fyller år i morgon så jag har tänkt på henne när jag bakat. Vi får väl se om det finns några kvar av dem när hon och jag ses nästa gång. Provsmakarna hade nämligen med glädje ätit upp alla om de fått. Med risk för att de skulle fått riktigt ont i magen för det är mycket smör i krämen.

Bakelserna var inte svåra att göra, men innehöll nya moment som jag inte gjort förut och det var roligt. Egentligen så ska man bara skära kakan i fyrkanter, vilket jag tyckte var lite för enkelt så jag försökte mig på att trycka ut hjärtan.

Det blev kladdigt!

Specialbakelser11

Jag ställde in alltihop i frysen och gjorde ett nytt försök en timme senare. Det gick något lättare men det blev mycket bakelsespill, så efter att ha tryckt ut några stycken tog jag beslutet att följa receptet och göra kuber istället. För att göra dem lite mer Alla hjärtans dag-aktiga så gjorde jag en schablon i form av ett hjärta och siktade över florsocker.

Specialbakelser 2

Comments

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*