Vm-silver och finfina horn

Medan solen strålade och Sverige tog silver i stafetten så bakade jag de hornen som jag planerat att baka igår.

Det blev både Vaniljhorn och Nöthorn. De båda har ungefär samma ingredienser men till nöthornen byter man ut en del av mjölet mot nötter. Det står bara nötter i receptet, men jag gissar att det menas att de ska hackas. Nötdegen blev mycket kladdigare än vaniljdegen och det är ju inte så konstigt eftersom att hackade hasselnötter inte suger upp fett på samma sätt som mjöl gör. Resultatet blev också att nötkakorna är sprödare och går lättare sönder än de andra. Men så är också vaniljhornen torrare än nöthornen. Smaksak.

Jag rullade horn och hejade på Charlotte Kalla. Precis när jag skulle ta ut första plåten och sätta in den andra och Stina Nilsson gick ut på fjärde sträckan så ringde telefonen. Det var ett viktigt samtal som jag var tvungen att ta så ibland är det tur att man faktiskt kan ”hålla flera bollar i luften” samtidigt. Med telefonen i örat doppade jag de varma vaniljhornen i socker och satte in och tog ut nya plåtar. Det slamrade lite och äggklockan ringde men det gick bra och kakorna ser väldigt fina ut.

horn 1

Enligt receptet så ska man doppa ändarna på nöthornen i smält choklad. Det var svårt för kakorna är spröda och bryts väldigt lätt. Jag radade upp kakorna och ringlade över chokladen istället. Min ringlingsteknik är dock inte den bästa. Den får jag öva på.

horn 2

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*