Succékakor utan stående ovationer

Nä, nu måste jag bara skriva om Succékakorna. Det är månader sedan jag bakade dem och jag vet inte varför de har hamnat längst ner på listan varje gång jag sätter mig ner för att skriva och blogga.

När jag hittade Succékakorna i boken så tänkte jag att de skulle bli som kex-kakor man köper i affären. Att det skulle vara en hård kaka med en sådan där fast vit kräm inuti, typ Singoalla. Så var det inte alls och jag blev besviken och hade svårt att förlika mig med kakorna. Familjen älskade dem men jag tyckte inte att de var riktigt bra.

Kakan är som ett flarn och flarn är ju gott. Lite håligt och segt. Det var fyllningen som ställde till det för fyllningen var som en fastare vaniljsås. Och eftersom att fyllningen var så lös och blöt så blev flarnen snabbt mjuka. Smaken var det absolut inget fel på. Men jag var besviken.

IMG_2568   IMG_2569

För att rädda upp situationen så blandade jag snabbt ihop ytterligare en fyllning. Jag tog receptet på chokladfyllningen till Dubbla knäckflarn och använde den till hälften av kakorna. Den fyllningen fungerade bättre tycker jag men jag tror att särbon och sönerna gillade originalet bättre.

IMG_2575

Kakorna som jag bakade för att ta med på vår bilsemester behövde ligga kallt för att inte härskna så jag packade in dem i kylklampar och tänkte att jag får väl slänga dem som blir över. Det blev inga över. Kakorna fungerade fint som semestergodis och stugan vi bodde i hade ju naturligtvis ett litet kylskåp som vi fyllde med kakburkar.

Jag önskar som sagt att de hade haft en annan, fastare fyllning och en dag kanske jag kan få tid att experimentera med det. Det vore kul att komma på något sätt att så att kakan verkligen gör skäl för sitt namn.

IMG_2577

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*