Skolschack och ätbart schackbräde

Skånefinalen av schackfyran, en rikstäckande tävling för fjärdeklassare, gick av stapeln ett stenkast hemifrån idag. 27 lag hade kvalificerat sig till dagens batalj och de spelade nu om 6 platser i riksfinalen. Yngste sonen och hans klass tävlade, tänkte, skrattade och grät. En stark åttondeplats blev det och jag hade besvikna men stolta killar med mig hem efteråt.

Egentligen var dagen som gjord för att baka schackrutor åt dem. Jag önskar att jag hade hunnit svänga ihop ett gäng som jag kunde delat ut till de duktiga barnen. Nu prioriterade jag att njuta av vårsolen ett tag och sen att vara en hejande förälder under matcherna istället. Schackrutor får det bli en annan dag. 

I höstas bakade jag ett schack tillsammans med glada barn. Brädet var gjort av Snoddas med både kokos och strössel till rutorna. Spelpjäserna gjorde vi på deg efter receptet på schackrutor.

Den dagen fick vi vänta länge på vår fika, för först skulle några partier klaras av. 

 

Comments

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*