Sju plåtar med hjärtan och härlig sol

På lördag är det alla hjärtans dag så vecka två av min bakodyssé går i hjärtats tecken.

Idag har solen strålat och värmt upp mitt kök. Med lite vårkänslor i kroppen satte jag på hög musik och dansade fram många kakor. Jag har på några timmar lyckats grädda 7 plåtar med hjärtan.

Jag har bakat färdigt två sorter och påbörjat en tredje.

Den första kakan färgade jag rosa och den är gjord på mandelmassa, smaksatt med punsch och dekorerad med mandelspån. I boken heter kakorna punschbollar. Jag hade lite punsch över sedan jag gjorde punschnäbbarna så det använde jag upp nu. Det blev några små näpna kakor, men om det blev för mycket punschsmak i näbbarna så tycker jag att det blev för lite i dessa.

De andra av dagens hjärtkakor, mandelbollar enligt receptet, har ungefär samma deg som de förra men utan tillsatt smak. Även dessa har jag dekorerat med mandelspån. På toppen skulle det vara cocktailbär så det fick jag ge mig ut och finna i affären. Jag har aldrig använt sådana förut. Det var rätt dyrt och de är klibbiga och inte så goda i sig själva. Men de har en läcker färg så kakorna ser fina ut.

hjärtan8

Jag har även påbörjat Mignonbakelser. Jag har kavlat och stansat ut och gräddat kakorna, men fyllningen är inte kokt och glasyren är inte gjord än. Jag får montera och dekorera i morgon.

Jag ska ju ha något att göra då också…

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*