Röda fina rutor med lingon

Syltrutor är bakade.
Det var en enkel, god och fin liten bakelse att baka. Först mördeg som skulle tryckas ut i en form på 20 x 30 cm. Det passade perfekt i halva braspannan. Jag var lite rädd att den skulle flyta ut och funderade på att bygga en vägg med aluminiumfolie, men jag lät bli. Det visade sig att det inte heller behövdes. Kakan stannade så fint på sin plats.
I receptet står det att man ska bre ut det sista lagret, som är en havregrynssmet, över sylten. Jag strösslade över den istället för min röra var ganska torr trots att jag följde receptet.
Kakan var fin när den stoppades in i ugnen och den såg likadan ut när den kom ut 20 minuter senare.

Det är ganska mycket bakpulver (1 msk) i mördegen och det gör att kakan blev mjukare och fluffigare än annat som bakas med mördeg.

Jag gillar syltrutorna. Lingonsylten gjorde kakorna snyggt röda och smaken passade jättebra mot allt det söta. Jag tänker att det även skulle vara gott och tjusigt med blåbärssylt.

(null)

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*