Ratade tårtor och nya recept i boken

Jag har blivit uppmärksammad på att den fantastiskt goda och lättbakade Annas glömda tårta är borttagen ur nyare upplagor av boken. Medan Annas och Britt-Maries tårtor har fått stryka på foten så har bland annat en modern cheesecake gjort entré. Jag får vara uppmärksam och jämföra i böckerna så att jag vet och kan tala om när detta händer framöver. De flesta recepten är med även i den nyare boken från 2005 men om jag jämför med utgåvan från 1965 så skiljer det sig ganska mycket. När jag är klar med alla recepten i min bok från 1985 så finns det därför fler recept som väntar på mig. Det är bara att hålla ångan uppe!

Vill ni baka Annas glömda tårta så ta fem äggvitor och vispar dem hårt. Vänd sedan i två och en halv deciliter socker. Sätt in smeten i en ugn som är uppvärmd till 250 grader. Stäng meddetsamma av ugnen och öppna inte luckan på minst fem timmar.

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*