Minttoppar som förtjänar fin choklad

Dessa små runda ljusa kakor med choklad i var lätta att göra. Det var bara att blanda ihop alla ingredienser i en bunke och knåda ihop en deg. Eftersom att det är florsocker och potatismjöl i så fick degen en speciell konsistens. Lite pulvrig och med sträv yta.

Jag  fördelade degen i exakt så många delar som receptet sa att det skulle bli och rullade sen dem till små bollar. Därefter gjorde jag ett djupt hål i varje boll.Eftersom att jag bakade tre andra sorters kakor samtidigt som  minttopparna så fick de stå och vänta ganska länge innan de stoppades i ugnen. Det gjorde ingenting eftersom att de inte innehåller något jäsningsmedel. Kakorna växte ändå lite av värmen och höll formen fint. De såg ut att svettas lite när de gräddades. Jag vet inte om det var smöret jag smort plåten med (har som sagt inget bakplåtspapper hemma) som gjorde det eller om det var degen i sig som fick dem att blänka.

När kakorna svalnat smälte jag choklad som jag smaksatte med mint. Jag fick ta mycket mer smaksättning än vad receptet sa att jag skulle ta och ändå så smakar det mest choklad. Minttopparna blev bara sådär goda men med läcker mintchoklad så skulle de nog blivit riktigt bra.

Nästa gång jag bakar med choklad så ska jag kosta på mig och köpa riktigt fin och dyr choklad för att jämföra mot vanlig blockchoklad.

Ingredienserna spelar ju såklart stor roll i hur gott slutresultatet blir. Det är ju bara det att min budget är klart begränsad.

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*