Kannibalbakelse utan människoinnehåll

Visserligen blev jag bjuden på färska fina blåbär igår och visserligen satt jag i natt och bläddrade i boken och gjorde noteringar om att jag borde baka bakelser med smördeg. Men Jösses vilken dröm jag hade precis innan jag vaknade i morse! Jag öppnade inte ögonen sådär lite sömnigt som man brukar när man kommer till medvetande igen efter en natts sömn, utan jag väckte mig själv med ett ryck och spärrade upp ögonen när jag blev medveten om vad jag drömde.

I drömmen blev jag bjuden på en fin bakelse, eller så hade jag bakat den själv och bjöd på den, det kan jag inte såhär i efterhand avgöra eftersom att drömmar är förvirrande. Det var en avlång kaka skuren som en rektangulär kub. Det var en väldigt vacker bakelse med smördeg i flera lager med en gulaktig smörkräm mellan, ungefär som en Napoleonbakelse eller något liknande. På ovansidan var det utplacerat geléindränkta glänsande blåbär i perfekta rader. Den såg fantastiskt god ut.

I samma ögonblick som jag i drömmen tog min första tugga på denna underbara skapelse så blev jag varse att den var bakad av och innehöll död människa. Hur och exakt vilka delar av människa som fanns i den förtäljer inte historien, men den millisekundsnabba resan från underbart gott till fruktansvärt äckligt fick mig att vakna.

Jag låg kvar i sängen och funderade en liten stund och tänkte över denna märkliga dröm. Jag är ju mer än lite bakningsstressad för tillfället och jag ligger verkligen efter med bloggandet. Men ingredienser av död människa!? Jag vill inte ens gå in på vad krämen skulle vara gjord av eller var i kroppen bären plockats. Fundera själv ni.

Drömtydare. Någon som vill ge sig på detta?

Min vanligtvis morbida sida fick sig en törn och jag var faktiskt lite störd av drömmen när jag steg upp, så jag gick direkt ut i köket och satte igång att baka ännu en smördeg. Jag ville baka och göra min läckra människobakelse ätbar och god, helt utan inälvor och död.

Jag har utgått från Zolabakelser (som jag redovisar inom kort) men ändrat lite. Jag hade tänkt gå till affären och handla blåbären som var på kakan i drömmen, men efter en runda i min trädgård ändrade jag mig. Hallonbuskarna lyste röda och jag var bara tvungen att använda mig av nyplockade hallon istället. Nu ångrar jag mig igen. Det skulle ju varit blåbär på kakan för att bli helt rätt men efterhand som dagen går så försvinner drömmen och nu bestämmer jag att det var hallon jag drömde om, inte blåbär…

Min dröm-hallon-människobakelse blev frasig, sötsliskig, och oerhört kladdig. Inte så dumt faktiskt.

dream

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*