Helt perfekta Drömmar

Drömmar och Spettkaka är min äldste sons favoriter. Jag har försökt att hitta på en variant av spettkakeliknande kakor då jag har haft mycket äggulor över. Det har inte blivit bra. Inte alls faktiskt och vi har fått slänga ett gäng sockriga gula ickekakor. Men drömmar tänkte jag skulle kunna bli bra.

IMG_3974

Först rörde jag smör och socker poröst därefter rörde jag i en deciliter olja. Jag använde rapsolja. Det framgår inte vilken slags olja man ska ta men jag tänkte att rapsoljan smakar inte så mycket i sig så det skulle nog gå bra. Sedan blev det dags för hjorthornssalt igen och jag tänkte att om det ska vara i någon kaka så är det väl i drömmar. Det hjorthornssaltet ska göra är att få till den där riktigt frasiga känslan. När mjölet också var i så hade jag en ganska kletig smet som gick lätt att rulla till bollar utan att fastna för mycket på händerna.

Innan jag satte igång med degen så hade jag förberett och skållat och skalat och delat mandel halvor. Detta gjorde jag när jag ändå höll på att fixa mandel till fina mandelmaränger samma förmiddag. Drömbollarna fick vars en mandel på toppen och gräddades sedan i ugnen tills de var torra och lätta. Första plåten stod inne lite för länge och blev en aning bruna men andra plåten blev perfekt.

IMG_3973

Mina drömmar smakade som köpekakor! Eller så är det så att köpekakedrömmar smakar så som riktiga hemmabakade drömmar ska göra. De blev fina, frasiga och gick nästan sönder när man tog i dem och de smakade så gott. Pappa fick en burk med drömmar på sin födelsedag men de flesta lämnade jag hemma till äldste sonen att smaska på när andan skulle falla på. Andan visade sig falla på mycket och ofta och drömmarna tog väldigt snabbt slut. Så snabbt slut att jag inte fick fotograferat dem ordentligt. Som tur var fanns det bilder på dem från kakfatet då vi firade pappa så att jag kan visa hur de såg ut.

drommar 1

Comments

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*