Hästskor med söm och sommarens badmode

I onsdags var det varmt, sommar och sol. Igår när sonen cyklade till stranden tillsammans med sin klass så var det typiskt nog molnigt och klart kyligare. Men med strand, sol och sommartema i tankarna så har jag nu använt det mesta av mandelmassan som jag tillverkade häromdagen. 
Hästskor med söm är småkakor som innehåller mestadels mandelmassa. Lite mjöl och smör blandas också i. Det blev en deg som var perfekt att rulla eller kavla ut. Men enligt receptet så ska den spritsas! Men hur tänkte receptförfattaren nu? Min sprits gick sönder när jag försökte spritsa Lekebergskransarna och denna degen var minst lika fast. Vilken tur då att jag ändå tänkte forma kakorna till något helt annat. Jag gjorde några få hästskor enligt receptet för att det är ju kul att ha gjort dem på riktigt, men större delen av degen förvandlades till badkläder. Jag hade jätteroligt och fyllde flera plåtar med den senaste sommarkollektionen. 

 
Kakorna i sig smakar inte så mycket och jag är förvånad över hur hårda och fasta de är. Enligt receptet så ska Hästskorna glaseras och choklad ska duttas på. Det behövs för att höja smaken på kakorna.

Jag blandade kristyr av florsocker, äggvita och lite citronsaft och började måla på samma sätt som jag målade badbollarna. La la la, jag njöt och sjöng lite för mig själv där jag satt i köket och målade. Så mysigt. 

 
Min brorsdotter fick en vit bikini med rosa hjärtan idag när jag som hastigast mötte henne på stan. Den var inte så snyggt inslagen utan låg bara i ett kuvert och det kändes synd på så gulliga kakor. Så jag tog en tur i affärerna och letade upp presentpåsar att stoppa sommarkakor i. Nu har jag gjort fina paket med ett badplagg och en badboll i varje som jag ska ge som sommarlovsgodis till olika favoriter i morgon på skolavslutningen. Egentligen skulle jag ritat palmer och hav och annat somrigt på kartongbitarna i påsarna och gjort snygga etiketter. Det hann jag inte utan det får bli när Bakodyssén blivit ett café någongång i framtiden.

  

 

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*