Farinkakor – hårda men ändå sega godingar

Häromdagen, efter telefonkön och Gaffelkakor med havresmak och med en jäsande Kalaskrans på bakbordet, så bakade jag även Farinkakor. Det är småkakor innehållande bara fyra ingredienser. Återigen använde jag mandelmjöl istället för att skålla och skala mandlar själv. Mjölet blandade jag med farinsocker och lätt vispad äggvita. Det tog ett tag att få ihop ingredienserna till en deg men när det väl var gjort så hade den en speciell konsistens och utseende. Den såg lite ut som om den var gjord på dadlar eller något liknande och jag fick en feeling av rawfood. Jag delade den mörka och sega degen och rullade bollar som jag tryckte till lite så att det bildades en grop. Gropen fylldes med hallonsylt innan kakorna skickades in i ugnen en stund och då försvann ju rawfoodkänslan rätt snabbt igen.

 

Jag var visst lite för generös med sylten för den rann över på ganska många av kakorna, men annars blev de bra och precis som receptet beskrev dem: hårda men sega inuti. Gott! Jag gav ju bort alla kakorna igår men idag ångrar jag mig nästan lite för just de här föll mig i smaken.

Detta är en småkaka som passar finfint att bjuda på när man vill göra en laktosintolerant vän glad. 

 

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*