Drömtårta och randiga tårtbitar

Drömtårta bakades igår på beställning av yngste sonen som satt och tänkte tillbaka på en mysig sommarpicknick med drömtårta vid hällristningar i Småland.

Rulltårta är en tacksam kaka att baka. Det är enkelt, går snabbt, blir holians smarrigt och ser läckert ut också.

Just drömtårta med sin chokladkaka, som efter att den stjälpts upp på sockrat bakplåtspapper får ett extra söt-crunch, och sin gul vita smörkräm är jättegod. Jag fick snabbt stoppa det mesta i frysen för att vi inte skulle trycka i oss hela meddetsamma!



Förra sommaren när sonen och kusinen firade sin gemensamma födelsedag så gjorde jag drömtårta till dem. Då bakade jag fyra eller fem bottnar som jag delade på hälften, bredde på krämen och började rulla. Kaka efter kaka rullades på och tillslut var det en ca 20 cm bred rulle som kunde stå upp av sig själv. Födelsedagsdrömtårtan klädde jag med vispad grädde, hemmagjorda maränger och nyplockade björnbär. När man skar i tårtan ,som var oerhört mäktig, så var bitarna läckert randiga.



Comments

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*