Bitiga kakor till Halloween

Jag hade letat upp ett recept som skulle passa till en av önskemålen till Halloweenbaket. Men när jag insåg att jag inte hade tillräckligt med hasselnötter hemma för att baka just det receptet så valde vi ett julrecept istället. Engelska julkakor som enligt receptet är goda även vid andra tider på året fick bli grunden till munnar med marschmallowständer.

IMG_5478   IMG_5479

Jag mixade hasselnötterna. Det var inte läge att mitt i allt bakkaos i vårt smala kök att börja hacka nötter. Alla ytor var fullproppade med ingredienser, degar på jäsning, färdiga kakor mm, mm. Jag rörde ägg och socker poröst, tillsatte ägget och blandade i bakpulver, kanel, mjöl, hasselnötterna och russin. Sen skulle degen klickas ut och bli ca 55 stycken kakor. Om jag skulle klickat ut så många så skulle kakorna blivit otroligt små. Jag gjorde hälften så många och fördelade dem på två plåtar. Receptet flaggar för att kakorna flyter ut i ugnen, vilket de också gjorde. De engelska julkakorna blev riktigt fina och såg ut som klassiska cookies. Roligt för det var den känslan vi var ute efter.

IMG_5533

När kakorna svalnat tog vi det som var kvar av smörkrämen efter att vi spritsat hjärnorna på dödskallemuffinsen och färgade den ännu lite rödare. Kakorna delades på mitten och glasyren breddes på baksidan av kakorna. Mini marschmallows fick fungera som tänder och det röda blev tandkött. Kakorna fick stå i kylen så att smörkrämen skulle stelna och tänderna fastna ordentligt.

De engelska julkakorna är goda kakor och vill man baka något snabbt men gott så rekommenderas de. Jag själv är inte så förtjust i smörkrämen som vi gjorde eftersom att den fick vaniljessens istället för vaniljsocker i sig. Mina bagarkompisar däremot gillar smörkrämen jättemycket.

Det blev till en bakelse och den är faktiskt ganska läcker måste jag säga. Många smaker på en gång och den är krunchig och mjuk och seg.

IMG_5547

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*