Wienerstänger med rester av Jasonblod och glasyr

Återigen var det dags att baka med hjorthornssalt. Till min glädje så innehöll detta receptet en mindre mängd än i tidigare recept. Det resulterade i att det inte luktade illa i köket och att kakorna är frasiga men inte smular sönder bara man tar i dem.

Först gjorde jag degen och rullade ut den i långa korvar som jag gjorde en urgröpning i på längden. Det som blev över av sylten som jag kokte som blod till fredagen den 13e använde jag nu att fylla urgröpningarna med.

Mitt bakplåtspapper är fortfaranded slut så jag smorde plåten och satte in längderna. Jag råkade visst sätta in plåten snett för kakorna kasade runt på den hala plåten och den ena längden böjde sig under gräddningen. Det gjorde inte så mycket men det blev lite svårare att skära ut snygga snittar av längderna.Under tiden som kakorna gräddades så blandade jag till glasyr av florsocker och vatten. Detta hällde/bredde jag sen över de varma kakorna. Glasyren smälte och blandade sig snyggt med sylten. Det ser verkligen fint ut.

Dessa kakor skulle passa sig mycket fint på ett sommarkalas. De är fina, mycket söta och ser svåra ut fast att de inte alls är det.

Mamma kom förbi och mumsade i sig några. Sådana här minns jag att jag har bakat, sa hon, och tog en kaka till.

Baka ni dem också!

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*