Snipp snapp snut så var Bakodysséns första år slut.

Jag gjorde det. Jag har bakat alla 293 recepten ur 1985-års version av Sju sorters kakor på 365 dagar.

Jag har tänkt på kakor, jag har fantiserat om kakor och jag har drömt om kakor nästan varje vaken stund i ett helt år. Jag har blivit rundare om magen och jag har blivit sockerberoende. Jag har stressat med att hinna baka de där 5,6 recepten i snitt i veckan och många gånger har jag haft dåligt samvete när jag legat efter i rapporteringen till bloggen. Jag har varit utpumpad och trött, skrikit, varit frustrerad och arg.

Men allra mest har jag varit glad. Jag har med glädje kämpat mig framåt mot ett mål som från början kändes oändligt långt borta men som sakta har krupit närmre och nu är det här.

Jag har lärt mig mycket under detta året. Om bakning och om mig själv och jag har efter detta äventyr många frågor att reda ut. Jag ska ge mig själv lite andrum nu och i lugn och ro reflektera över vad det är jag har varit med om egentligen och därefter sätta nya mål och ge mig vidare ut på min bakodyssé.

Just nu är jag glad, tom, fnittrig och helt slut.

web