Saftig Kryddig lingonkaka

Efter en tidig joggingtur (ja jag måste få skryta lite över att jag fortsätter att ge mig ut och jogga) så satte jag igång att baka samtidigt som jag drack mitt morgonkaffe. Det blev kryddig lingonkaka och den påminner lite om Prästgårdens pepparkaka när man tittar på ingredienserna.

IMG_5286Lite skillnad är det dock för till detta recept så ska det vara farinsocker och det ger en annorlunda smak. Smeten blev också brun av farinet. Lingonsylt ska ju också blandas i förstås. Det står att det ska vara en fast lingonsylt men jag hade bara en sort och den var ganska rinnig och lös men den fick duga. Filmjölk och crème fraiche blandades också i. Eftersom att receptet börjar med att tala om att man ska smälta smör och låta det kallna så gissade jag att även det skulle blandas i. Det framgår inte i receptet när det ska i. Det är ofta så att recepten är lite halvfärdigt skrivna vilket ställer till lätt huvudbry ibland.

IMG_5288

Min smet hällde jag i en avlång form och sedan gräddades kakan i nedre delen av ugnen i strax under en timme. Det doftade gott i köket av kanel, ingefära, ja det doftade pepparkaka igen alltså.

Jag tog med halva kakan till en väninna och smakade själv kakan senare på kvällen. Den är god och saftig och smakar inte så mycket pepparkaka. Kryddorna ger god smak och kakan blev väldigt saftig.

IMG_5301

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*