Ritar med pannkakor i hem utan kök

Nu är det på gång. Äntligen!

IMG_9305

Jag och min käre far sliter och kämpar med mitt nya kök. Det gamla är utrivet och kört till tippen och vi slipar och spacklar och målar. Det var härligt och roligt att riva och slå sönder de gamla skåpen men det är mindre roligt när man tror att man nästan är klar med underarbetet och det visar sig att det behövs göras mer eller göras om. Vi har lyckats få luftbubblor under färgen i taket så jag har fått skära upp och spackla och måla om. Den gamla kakeln lossnade lätt men den gamla fixen som böljade över väggen satt som berget. För att göra arbetet lite roligare förflyttade jag mig med dagdrömmarnas kraft till det antika Eypten och låtsades att jag var en bildhuggare av rang som knackade fram avbilder av Amon i sandsten.

Mellan köksrenovering och arbetspass så måste ju även Bakodyssén ha sitt även om det är svårt att baka när man inte har något kök. Vårt vardagsrum har nu utrustats med kyl/frys, microvågsugn, en spisplatta, ett mackjärn och en riskokare. Det är inte så illa trots allt. Lite omständigt är det att laga mat men vi reder oss. Det nya köket är väl klart till påsk eller så.

IMG_9242   IMG_9252   FullSizeRender

Med en spisplatta kan man ju laga pannkakor, så jag och yngste sonen gav oss på att prova att steka pannkaksfigurer. Alltså vi ritade med pannkakssmeten direkt på det varma järnet och hoppades på att det skulle bli bra.

Låt oss säga såhär.

  1. Vi hade väldigt roligt.
  2. Det blev inte jättebra och vi lyckades inte få till några vackra eller speciellt imponerande pannkakor.
  3. Det är nog lättare med en fluffig bakpulversmet à la amerikanska pannkakor istället för svensk smet.
  4. Detta var bara en testomgång och nästa gång ska vi vara bättre förberedda.

Det var ett infall jag fick och eftersom att alla våra kökssaker är nerpackade i olika lådor så var det inte helt lätt att hitta något att spritsa smeten med. Till slut fann jag en träningsflaska med en stängningsbar pip. Det var inte optimalt att spruta smet med den och hålet kloggade snabbt igen. Det gick inte att spruta ut jämna linjer med den. Jag måste hitta en bättre flaska till nästa försök.

FullSizeRender[1]   FullSizeRender[2]  FullSizeRender[3]   FullSizeRender[4]

Jag har googlat lite och kommer att blanda till lite olika nyanser av smet nästa gång. Tydligen använder proffsen kakao i smeten för att få till skillnader. Vi litade helt på att de olika gräddningstiderna skulle räcka, vilket det inte helt gjorde.

Några smileysar och ansikten lyckades vi få till. Det är bara att öva och öva om man ska få till fina figurer. Pannkakor är ju god mat och lätt att svänga ihop så vi kommer att få många tillfällen att öva på nu när vi bara har en spisplatta att laga mat på. Det enda problemet är att det tar lång tid och pannkakorna hinner svalna innan man är klar. Vi fick värma våra nygräddade pannkakor i micron innan vi tryckte i oss dem.

Vi fick till en extra kul och extra mysig kvällsmat mitt i allt byggdamm.

IMG_9284

Comments

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*