Recept på god Äppelpaj

I dag vill jag bjuda på ytterligare ett av mina recept som jag brukar göra på jobbet.  

 

Det är en äppelpaj med en lite annorlunda smuldeg. Jag har bakat denna många söndagskvällar och provat mig fram. Egentligen så brukar jag bara höfta ingredienserna men nu har jag mätt hur mycket jag tar för att kunna skriva ner receptet.

Marias jobb-äppelkaka

4 medelstora äpplen

1 dl vetemjöl

1 dl hirsflingor

1 dl socker

1 tsk kanel

125 g smör

1/2 dl hackade hasselnötter 

1/2 dl hackad mandel

Skala och skiva äpplena. Lägg dem i en form och häll över hälften av sockret och hälften av kanelen. Blanda. Hacka mandel och nötter och blanda  det med smör, mjöl, hirs och resten av sockret och kanelen. Blanda ihop allt tills det blir en smulig massa. Lägg smuldegen över äpplena och grädda i mitten av ugnen ca 30 min på 200 grader, eller tills äpplena är mjuka. 

 

Vanligtvis har vi naturell grekisk yoghurt till. Det är gott med det lite syrliga till den söta kakan. Men vispad grädde går självklart också bra.

Det är lätt att det blir beskt av hirsen så ta inte för mycket. Jag har provat olika sorters hirs och det skiljer sig mycket mellan olika märken. Det bästa och minst beska hittar jag i hälsokostbutiken.

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*