Mammas flottyrkransar, kul men inte helt gott

Fritering är min nya grej liksom! Så kul. Trots att jag var ensam hemma och visste att ingen någonsin skulle äta upp mina nyfriterade kakor så satte jag fart ändå. Jag kunde liksom inte låta bli. Denna gången var det Mammas flottyrkransar som bakades.

Jag började med att vispa ägg och socker pösigt. Jag vet inte varför jag inte plockade fram elvispen, det var väl av ren lathet, för det är ju bara så jobbigt att vispa för hand. Jag fick tränat musklerna i högerarmen en stund i alla fall. Sen skulle mjölk och smält smör blandas i och därefter bakpulver och mjöl. Det var mer som en smet än en deg som jag hade i bunken och jag fick tillsätta extra mjöl för att det skulle gå att hälla ut degen på bakbordet och forma 20 cm långa smala längder och bilda kransar. Det blev några tunna ringar och om jag gör om dem någongång så kommer jag definitivt att göra kransarna tjockare.

IMG_6595   IMG_6597   IMG_6598

De blev färdiga väldigt snabbt när jag friterade dem och flera av dem blev överbakade och mörka. De blev också torra. Munkar och andra friterade kakor mår bäst av att ätas direkt men inte ens jag som åt en direkt (till frukost) tyckte att de var saftiga. De var för tunna och hade för mycket mjöl i sig helt enkelt.

Tråkigt.

IMG_6602   IMG_6610   IMG_6606

Jag bestämde träff med yngste sonen och hade följe med honom genom stan från fritidsklubben och hem till en kompis på eftermiddagen. Han fick en stor påse med flottyrkransar som han och kompisarna kunde fika på. ”Ni måste inte äta upp dem om ni inte gillar dem, men smaka och återkom med en recension”, sa jag åt honom. Han glömde naturligtvis bort kakorna i ryggsäcken och bjöd istället sin bror på några senare på kvällen. De var torra och smakade sådär var kommentaren jag fick efteråt.

Ja, så kan det vara. Jag hade kul när jag gjorde dem, de ser inbjudande och goda ut och ska alltså ätas nyfriterade och varma. Flottyrkransar hör hemma på marknader och vi låter dem nog stanna där framöver.

IMG_6611

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*