Klickkakor med choklad och russin som inte får mig att dansa 

Här var ett recept som skulle ge 90 kakor. Det kändes lite överväldigande, speciellt när det bara är jag i familjen som gillar russin i kakor så jag halverade receptet.

Det står att syltade apelsinskal och choklad ska hackas fint. Jag hackade även russinen fint tillsammans med det andra. Nu går det inte att pilla ut russinen utan de är blandade i degen o ger smak utan att störa kräsna munnar. 

Moahahaha! Nu kändes det som jag kastades tillbaka till tiden då små barn matvägrade o nyttigheter klurades in i maten.Det står att man ska klicka ut med hjälp av skedar. Min deg blev tjock och smidig så jag kunde utan problem dela och fördela utan att klicka. Det var smidigt men jag gissar att det kan skilja sig från gång till gång. Ägg är ju olika stora och man är ju olika noga med mätning av ingredienser. Den här degen blev bra i alla fall. Om degen varit kletigare så hade kanske kakorna blivit saftigare. Det hade gynnat dem. 

Återigen har jag bakat några helt okej kakor som smakar gott men som inte har någon wow-faktor. Det är lite förvånande för de här kakorna hade potential. Men småkakor är inte alltid hysteriskt upphetsande och mina smaklökar kanske inte är på rätt humör. 

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*