Hemtenta och bakningslängtan

Förra torsdagen avslutade vår lärare i kursen offentlig förvaltning dagen med att säga att det inte var frågorna i hemtentan, som vi nu hade framför oss, som var orosmomentet nu. Problemet var vi själva och det flyktbeteende som gärna slår in när man ska ta itu med en svår uppgift. Det är lätt att ni har skinande rena hem i slutet av veckan om ni inte tvingar er ner framför datorn och börjar skriva, sa han.
Det där får inte hända mig tänkte jag och planerade meddetsamma bort Bakodyssén ur hemtentaveckans schema. Morgonen då tentan skulle läggas ut på skolans lärportal började jag med att vika all tvätt som låg i stora högar i vardagsrummet så att den inte skulle ropa på mig när jag väl satt igång med att svara på frågorna.
Väl förberedd, med ett redan ganska välstädat hem satte jag sedan igång med min första hemtenta någonsin.
Mina familjemedlemmar har under veckan som gått lämnat hemmet på morgnarna och kommit hem igen på eftermiddagarna. De har träffat vänner, tränat, handlat och andra saker som jag inte har en aning om.
För varje dag tentan pågick försvann jag mer och mer in i en bubbla där allt runtomkring var suddigt och det enda som räknades var hälso- och sjukvårdslagar, styrmodeller, kaffe, kaffe och stora påsar med choklad.
Jag vill påstå att lägenheten nu en vecka senare är i kaos och ingenstans är den flyktmässigt välstädad.
Igår lämnade jag äntligen in min tenta, stängde datorn och återgick till verkligheten. Jag har kämpat, och gjort så gott jag kunnat men har ingen aning om ifall det jag lämnat in är bra eller dåligt.
En sak vet jag i alla fall och det är att jag är oerhört tacksam för min projektgrupp som har funnits där, utspridda i hela Skåne men samlade på messenger, ständigt redo att stötta, heja på, skicka roliga bilder eller skrika ut frustrationer över uppgiften. Tillsammans är vi starka. Tack brudar!

Nu ska jag läsa annat än än organisationsstyrning och förvaltningsrätt ett tag. Jag ska öppna upp Bakodyssén igen och läsa recept och Sju sorters kakor från 1965, för nu längtar jag efter att få tid att baka.

img_2953

 

 

 

Comments

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*