Gymnastiserande Jesusar

Igår höll vi som sagt konfirmation för sonen och idag för ett år sedan hade jag bakat till en annan för mig också väldigt viktig konfirmand. Gymnast som hon är så hade hon spenderat sin konfirmandtid på ett gymnastikläger. Vad passade då bättre än att baka en gymnastiserande Jesus?, tänkte jag och skred till verket.

Vit pepparkaka är det bästa receptet jag vet när det ska bakas hållbara figurkakor. Kakorna blir tyvärr inte så goda men de blir hårda och håller formen länge. Receptet är stort och det känns som om degen tar aldrig slut när man bakar med den. Så numera gör jag bara en liten del av receptet när jag använder det. Vingarna till Harry Potters kvicken var gjorda med samma deg och studenten som fick dem konstaterade på festen igår att kvickarna hon fick var goda. Framförallt den som var gjord av choklad. Men vingarna… Njae.


När Jesus hade intagit sina gymnastiska positioner på bakbordet, gräddats och svalnat så dekorerade jag honom med kristyr och choklad. Därefter fäste jag figurerna på grillpinnar med hjälp av smält socker.


Det var en mycket varm dag, då för ettår sedan, som jag stoppade Jesusarna försiktigt i en låda, packade in dem i en stekhet bil och begav mig av till den dagens konfirmand. Jag minns att jag var mycket orolig för att chokladskäggen skulle smälta bort och för att ben och armar skulle brytas under frakten.

Det gick bra och Jesus gymnastiserade sedan på festen på vattenmelonkullar till de flestas glädje och till någons förfäran.   

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*