Fina spritsade rosmuffins

Idag har jag lekt tårtdekoratör hela dagen. Det är inte lätt men väldigt roligt.

Häromdagen bakade jag Muffins med frukt. Det är ljusa muffins med finhackade kanderade apelsinskal och russin i. Smeten är ganska tjock och den var lätt att fördela i de extra fina små muffinsformarna som jag köpt just för detta tillfället. 

Två muffins förbakades för att se hur länge de skulle vara inne och hur mycket de skulle jäsa upp. Eftersom jag gjorde dem så små så fick jag nästan halvera tiden i ugnen. 

Jag hade fyllt formarna för mycket så jag fick ösa ur dem och ställa ut fler formar.

Det blev många söta och saftiga små muffins av detta receptet.Tidigt i morse plockade jag fram dem ur frysen för att nu skulle de dekoreras.

Jag vispade ihop en glasyr och färgade den rosa. Försiktigt droppade jag i färg. Glasyren fick inte bli för röd meddetsamma för jag ville få till flera olika nyanser.

Glasyr:

4 dl florsocker

1 tsk  vaniljsocker

75 g smör

2 msk mjölk

Blanda vaniljsocker och florsocker och smöret. Tillsätt mjölken lite i taget. Vispa på hög hastighet i 5 minuter.

Enkla muffins skulle nu förvandlas till rosor. Det var spännande och jag var lite darrig på handen till en början. Men efter att jag insåg att det bara var att skrapa bort glasyren och börja om när det blev fult så körde jag på i full fart. Jag försökte först med en stjärnformad sprits men bytte snabbt till en med ett avlångt hål som spritsade mer bladlikt. En del blev som rosor och en del blev blommor men framförallt så blev de fina.Under tiden som rosorna vilade sig stela i kylen skar jag till oasis och satte den i en vas.

Nu var det dags att montera alla blommorna och med hjälp av grillpinnar i trä fäste jag mina muffinsblommor i oasisen så att det blev en bukett. Formarna var sega att göra hål i och blommorna skulle fästas jämt i vasen och ha rätt vinkel så att det blev fint. Jag höll på en lång stund innan jag blev nöjd. 

Men nöjd blev jag. 

Min kreation blev hög och jag fick möblera om i kylen och plocka ut en hylla för att buketten skulle få plats.Det var ganska mycket jobb med buketten men det var det värt för resultatet blev bra och det ser gott ut. Blomsterbuketten har nu min fina mamma fått.Comments

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*