Bakodyssén på radioäventyr

Jag var ombedd att ta med lite kakor till mitt besök på radion och jag var inte nödbedd. Tre sorter bakade jag igår och i morse när jag gav mig iväg så hade jag med mig Polynéer, Kerstins mandelkakor, Aprikossnibbar och Fruktkakan som jag och sonen provsmakade igår eftermiddag. Kakorna provsmakades i direktsändning och sedan hamnade resten i fikarummet på Sveriges radio för alla och en var att ta för sig.

radio 3]   5

Jag var ute i god tid för jag var lite nervös och för att jag inte helt visste var Sveriges radio håller till i Malmö. Det var tur att jag siktade på en tidigare avgång för alla tåg var försenade och när jag väl kom fram så var det dags att hoppa in i studion nästan meddetsamma. Jag blev hämtad i receptionen av en trevlig producent och fick följa med henne in till Ebba Granath som stod vid sitt mixerbord med hörlurar på och läste vädret ut i etern. Under tiden en låt spelades så småpratade vi lite, jag fick hörlurar på, blev instruerad i mikrofonteknik och vips så var vi i direktsändning.

Tiden gick fort, jag kände mig lugn och allt gick bra. Det var riktigt kul att ha fått vara med om en livesändning. Hon såg så världsvan och cool ut där hon stod, Ebba, och jag försökte vara lite som hon.

Tänker jag lyssna på mig själv? Nja, det är väl tveksamt. Det är jobbigt att höra sin egen röst, men kanske ändå. Om några dagar, eller veckor, ensam, i smyg.

Däremot så tycker jag att ni ska lyssna. Ganska precis 35 minuter in i programmet så dyker jag upp. Lyssna här.

radio  4

Jag fick provsmaka en liten mördegskaka som heter Ungherre i programmet. Jag kunde inte gissa vad det var för en liten kaka, jag hade inte smakat den förut och den finns inte heller med i min bok. Ungherrar finns, om jag inte tar fel, med i den allra senaste versionen som kom ut alldeles nyss. Kakan var god, smakade som småkakor ska göra men jag tycker nog att Polynéerna som jag hade med och bjöd på var mycket godare. När mina 293 recept är till ända ska jag prova att baka Ungherrar till ungherrarna här hemma.

Det här var ett kul äventyr. Jag vill vara med i radio igen!

radio 2

 

Comments

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*