Spritsövning och rosa munsbitar

När jag igår fortfarande var i min fulla förvissning om att det skulle gå på ett huj att baka mandelflarn så påbörjade jag samtidigt ett annat bak. Eftersom att det ju visade sig vara mer tidskrävande än jag tänkt att baka flarn så stod det nu två glas i kylen med äggvita i det ena och äggula i den andra och bara väntade på mig.
Så ikväll rev jag mandelmassan som jag fick i present på min födelsedag (en påse full med bakingredienser fick jag av en god väninna!). Mandelmassan skulle sedan bearbetas väl med äggvita till en bra spritskonsistens och färgas röd eller grön. Jag tänkte göra gröna så att de skulle se lite smått äckliga ut men min gröna färg är slut så de fick bli röda. Jämfört med bilden i boken blev de väldigt röda.
Först blev smeten för hård och nästan omöjlig att trycka ut genom spritsen men efter att jag spätt på med mer äggvita så gick det bra.
Jag skulle vilja ha tillgång till obegränsat med ingredienser så att jag kan göra mycket smet och deg vid varje bak och verkligen öva. 25 små kakor går snabbt att spritsa ut och jag skulle behövt spritsa ut 100 till för att känna att jag bemästrar det här.

Lite skeptisk var jag till att det skulle bli fint med rödrosa kakor med illröda cocktailbär på toppen, som receptet föreslår. Ur skafferiet tog jag därför fram lite av varje att dekorera med. Förutom bären så toppas nu kakorna även av hasselnötter, mandelspån, suckat, kanderade apelsiner och lite av det överblivna tjafset från Nötchokladkakorna och Skåneåsarna.

(null)
Efter att kakorna gräddats o svalnat så smälte jag choklad som jag doppade dem i. Det blev ett lite väl tjockt lager så jag fick skrapa bort och jämna till.
Förutom färgen så tycker jag att kakorna blev ganska fina. De var inte speciellt goda sa yngste sonen. Men så är ju inte mandelmassa hans favorit annars heller.

(null)