Små, söta och torra sockerkringlor

När pärsen med Lekebergskransarna äntligen var över så plockade jag fram degen till sockerkringlorna som väntade sedan tidig morgon i kylen. Denna deg var tvärt emot kransdegen lite för lös men efter några timmar i kylskåpet så hade den satt sig så pass att den gick att kavla ut. Jag fick visserligen mjöla både kaveln och bakbordet rejält för att den inte skulle fastna. 

 

Min degbit var inte så stor för jag hade bara förberett en halv sats. 15 cm bred och en halv cm tjock skulle den bli. Jag använde mitt nyutmätta tummått (se Lekebergskransarna) och skar sen ut tunna remsor. Jag har aldrig gjort kringlor förut och det syntes tydligt på de första, men efter ett tag gick det bättre.

 

Pyttesmå kringlor blev det som sedan dopades i socker så fort de kom ut ur ugnen. De är söta att titta på men torra så att det sprutar smulor ur munnen på en när man äter av dem. De påminner väldigt mycket om vaniljhornen (se inlägget Vm-silver och finfina horn) som jag bakade för ett tag sedan och de här kakorna kommer vi inte att äta upp. Är det någon som gillar sockerkringlor så hojta till. Det väntar en burk här på dig.

 

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*