Stinas kalaskakor på sommarkollots tårt-tävlingsvis

Sonen kom hem från kollo idag och krävde omedelbart att få göra en gräddtårta! Men inte vilken tårta som helst utan en som är gjord på Mariekex. Någon i hans tårttävlingslag på kollot tålde tydligen inte tårtbottnar så de gjorde tårta av kex istället och det var ”Såååå **%#$€* gott!

jordgubbsbakelse2
Nä, några Mariekex fanns inte hemma men det fanns fyra små runda Stinas kalaskakor kvar på botten av en burk. Burken har den andre sonen gömt långt in i ett skåp eftersom att han anser att de kakor som inte blev dekorerade till badbollar till skolavslutningen borde reserveras till honom. Nu är inte han hemma och vi hittade gömman så Stinas kalaskakor fick ersätta Mariekexen.
Den hemvändande kollo-sonen vispade lite grädde som fanns kvar sedan midsommar och täckte kakorna med detta. Sedan toppade han alltihop med jordgubbar.
Det låter som en mycket enkel bakelse som sonen gjorde. Och det var det ju också men vilken god bakelse det var! Vi åt vars två.

Stinas kalaskakor som kändes ganska menlösa när de bakades till badbollar, smakade jättegott tillsammans med jordgubbarna och citronsmaken i dem lös verkligen igenom. Mums!

jordgubbsbakelse3

Comments

  • Sån tur att du är hemma igen favvo-J så mamma fick nått gott! Hoppas inte M läser bloggen!

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*