Lills glutenfria och luftlätta småbröd

En kusin som kom på den stora släktträffen för några veckor sedan är glutenallergiker och då tänkte jag att jag skulle passa på att baka det enda receptet i hela boken som utger sig för att vara glutenfritt. Efter att jag sedan bläddrat runt så har jag hittat några recept till som innehåller potatis eller maizenamjöl istället för glutenmjöl.Lills luftlätta bröd var i alla fall det som valdes ut denna gång och de var enkla att göra. Jag tog fram smör som fick stå i rumstemperatur en stund innan jag tillsatte sockret och rörde till en pösig smet.  

 
När de andra ingredienserna skulle blandas i så insåg jag att huvudingrediensen för mitt glutenfria bak fattades i skåpet. Så det var bara att ta på skorna och promenera till affären och köpa potatismjöl. När väl alla ingredienserna var på plats i bunken så knådade jag ihop dem till en deg rullade 50 stycken små bollar som fördelades ut på plåtar och trycktes till med en gaffel. 

 
 Jag vågade inte lägga dem allt för tätt för jag visste inte hur mycket de skulle flyta ut under gräddningen. De flöt ut lite lagom mycket, ungefär till dubbel storlek och blev fina vita, och precis som namnet beskriver det, lätta kakor som smakade gott på torra vaniljsockersmaksatta småkakors vis. 

 

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*