Jag börjar bli baksugen igen!

Åh om jag ändå hade haft smör hemma!

Efter en högljudd och intensiv datekväll tillsammans med särbon i flipperhallen som ligger ett kvarter bort promenerade jag förbi affären och hämtade ut ett paket.  En avi låg nämligen på dörrmattan när jag kom hem i eftermiddags och avsändaren var Hembakningsrådet.

Glatt öppnade jag paketet.
Grattis till 1: a priset i kanelbulledesign 2017! Utöver den uppmuntrande raden på ett kanelbullekort fanns även två fantastiskt fina böcker, ett förkläde och rabattcheckar från Dansukker och ett diplom i paketet. TACK!

  

Nu har jag suttit och bläddrat i en av mina nya fina böcker en lång stund och, som sagt, jag önskar att jag hade smör hemma. Hade jag haft det hade jag stått och bakat i detta nu.

Chokladsnittar – Mums. Kardemummaskorpor! Och för att inte tala om Havreflarn!
Det är länge sedan det vattnades i munnen på mig när jag tänker på kakor. Jag är helt uppspelt. Jag vill baka allt i den rosa boken ”Kära små kakor” meddetsamma. I den finns flera kakrecept som jag aldrig tidigare bakat.

Lyssna bara på detta: Madeleinekakor, Tuiler, Chaisnitt och inte minst Champagnekakor – det låter ju bara så gott.

Nu ska jag börja bläddra i den andra boken som heter ”Fika”.

 

Jag har inte berättat att dagen efter min vinst i kanelbulledesigntävlingen så ringde Sydsvenskan. Precis ett år efter att de skrev om min utmärkelse som Årets hembakare 2016 skrev de nu om min kanelbulledesignvinst. Roligt.

Efter bakkramp kom bullbelöning, är rubriken på den fina artikeln. Kramp och kakmättnad, det är precis så det har varit. Men just nu har jag en känsla av att krampen börjat lätta och det känns skönt!