Fula kakor, psykbryt och stryktipset

Det var skidor på tv:n och frukosten var precis avklarad. Då slog jag till sådär på lördagsmorgonen och bakade två sorters kakor på en gång. Snabba havrekakor och kokoskakor.

Havrekakorna var så enkla att göra att jag fick läsa receptet flera gånger för att vara säker på att det verkligen var rätt. Tre ingredienser som bara rörs ihop. Jag bakade dem i knäckformar så att det blev små munsbitar.

Kokoskaksmeten delade jag i två och rev ner citronskal i den ena. Sen klickade jag ut dem på en plåt. Jag köpte nyligen en mini-donutform som jag provade idag. 6 st havrekakor och 6 st kokoskakor tryckte jag i formen. Kakorna skulle vara inne lika länge så jag chansade på att göra dem i samma form.Vilket också visade sig gå bra.

Men därefter blev jag lite stressad. Alla kokostopparna fick inte plats samtidigt på plåten. Kan smeten vänta? I min oro o iver så klickade jag på alla ändå. Lite för stora och lite för tätt visade det sig.

De blev så fula! De flöt ut och fastnade i varandra och plåten såg ut som en katastrof! Jag fick ett stort bryt. Bankade i vasken så sakerna hoppade, skrek på mig själv och var sur och oattraktiv. Särbon tog snabbt till flykten med ursäkten att han skulle hem och göra stryktipset och barnen började i all hast att städa köket och diska!

Kakorna är goda men inte vackra. Donut-formen var kul, den får jag använda igen. Citronen i kokoskakorna var ett bra drag.

Katastrofen var inte så stor som jag först tyckte. En burk med platta kokoskakor och små havrekakor lämnades till en vän. Pappa har beställt det som blev över av spetskakan från igår, så jag har ordnat med leverans av den också. havreokokos2

Så här i efterhand läser jag det som så klokt står skrivet i min bok. Provgrädda alltid några kakor. havreokokos6

Comments

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*