Fantastiska kanelbulledesigners!

Min yngste son bakade kanelbullefigurer på temat Mångfald, vilket jag rapporterade om i förra veckan, och efter att han fotograferat sina alster skickade han glad i hågen in sitt bidrag till Hembakningsrådets kanelbulledesigntävling. Sen var det bara att hålla tummarna.

När jag klivit ner från scenen i tisdags, efter att ha blivit korad till Årets Hembakare 2016, så var det då dags för Hembakningsrådet att avslöja vem där ute i vårt avlånga land som bakat och designat bäst på temat mångfald. Birgit Nilsson-Bergström började med att läsa upp pristagarna i kategorin barn/unga.

Hon läste upp tredjepristagaren, hon läste upp vem som kommit på andraplats och på första plats i kanelbulledesigntävlingen 2016 är…

Jamen, såklart! Min prins tog hem vinsten! Även han fick kliva upp på scenen och ta emot priser och applåder.

vinnaren2   figur4

När sedan vinnarna i kategorin vuxna lästes upp fick vi en riktig överraskning. Mamma vann tredje pris för sina härliga bullar fyllda med frukt som hon plockat i min koloni.

mamma   mammas-bullar

Så roligt och så knasigt! Kanelbulletävlingsjuryn hade ingen aning om att vi tre, som alla har olika efternamn, hörde ihop i samma familj. Att sonen vunnit visste han och jag, men inte mamma och att hon skickat in till tävlingen hade hon hållit helt för sig själv. Gårdagen var verkligen överraskningarnas- och vinsternas dag! Vi bubblade som kolsyra när vi åkte hem från firandet med varsin diplom-tavla i knät och bilen full av härliga priser.

Tidningen matmagasinet var på plats vid prisutdelningen och på instagram skriver de: På Hembakningsrådets Kanelbullensdagsdagfirande får tre generationer i samma familj olika bakningspriser, snacka om total dominans! 12-åriga Julian Thånell vinner barnklassikern i Kanelbulledesigntävlingen på tema Mångfald. Motivering: ”Alla ser olika ut men alla är lika inuti”. Så fint att vi smälter!

vinnaren

Och denna mamman är så stolt att hon smälter.

Comments

Kommentera

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*